Vår Visjon:

Kristenruss er oss som er kristen og russ. Vi står sammen og hjelper hverandre til å leve ut troa vår i russetida. 

Sammen peker vi på Jesus og viser Guds kjærlighet til våre venner og medruss gjennom praktiske handlinger, ord og tilstedeværelse

 

 

Sammen:

Vi er et fellesskap som kommer sammen på tvers av kirker og skoler. På samlinger og eventer, misjonsturer i påsken og russetreffet i Kragerø bygger vi fellesskap både før og i russetiden. 

Nasjonale eventer arrangeres av en nasjonal komité. Lokale styrer arrangerer lokale eventer for at kruss lokalt kan møtes - kanskje du skal bli med i styret? 

Til stede: 

Kristenrussen er ikke ment som et alternativ, men et tillegg til russetiden. Vi ønsker å være med på det som skjer på våre skoler og regioner der vi er.  

Alkohol står sentralt i russetiden. Bibelen forteller oss at vi skal tenke nøye over hvor mye og hvor man drikker. Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å være avholds i russetiden, men det er ikke et krav. Vi tror at ved å være avholds viser vi tydeligst nestekjærlighet til de rundt oss. 

Vårt eneste kriterium for å være kristenruss er at du ønsker å følge Jesus i russetiden! 

I russetiden kan du finne oss på flere russetreff (blant annet Lillehammer, Fredriksten og Tryvann). Vi står på stand og deler ut vafler, vann og kaffe til slitne og takknemlige russ. Hvis du blir med i et styre, får du mulighet til å være med å stå på stand!  

Forskjell:

Vi tror at når kristne står sammen, med Jesus i fokus - utgjør vi en forskjell. Jesus kaller oss til å være lys i verden – også i russetiden.

Gjennom misjonsprosjektet i Kristenrussen gjør vi ikke bare en forskjell her i Norge, men også ute i verden. Les mer om misjonsturene her


Teamet:

Margrethe Sundvoll Krusseansvarlig  Tlf: 408 13 252 Epost: M.sundvoll@nkss.no

Margrethe Sundvoll
Krusseansvarlig
Tlf: 408 13 252
Epost: M.sundvoll@nkss.no

Kristin Vaaler Martin Programansvarlig  Epost: Kristin.martin@nkss.no

Kristin Vaaler Martin
Programansvarlig
Epost: Kristin.martin@nkss.no

Kristian Nesbu Vatne  Krusseturkoordinator   Epost:    krussetur@nkss.no

Kristian Nesbu Vatne
Krusseturkoordinator
Epost: krussetur@nkss.no


Partnere:


Kristenrussen har tre partnerorganisasjoner. Laget, Bibelselskapet og Ungdom i oppdrag. Sammen har de et hjerte for misjon, bibelen og at russ skal bli kjent med Jesus. De har troa på at du som kristen og russ kan utgjøre en stor forskjell for vennene dine i russetiden. 

Klikk på logoene for å lese om hver enkelt organisasjon: