jajaja.jpg
jajaja.jpg

#Krusseaksjonen19


SCROLL DOWN

#Krusseaksjonen19KRUSSEAKSJONEN:

Misjon både i og utenfor Norge er en viktig del av det å være Kristenruss. I Norge er vi sammen og tilstede for andre russ før og under russetia. I tillegg vil vi være med å gi håp til denne verden, og én av måtene vi gjør det på er å samle inn penger. 

Krusseaksjonen er et samarbeid mellom Ungdom i Oppdrag, Laget og Bibelselskapet, som har noen prosjekter hver. Pengene vi samler inn blir splittet på prosjekt som disse organisasjonene er med på.

I 2019 går pengene til Medisinskipet “Liberty” som er eid av Ungdom i Oppdrag Norge.

VÅRT MÅL:

Å samle inn: 210 000,-

Dra ut og tjene menneskene der de er.

 Vil du støtte krussekasjonen?
Pengene kan settes inn på kontonummer:
3000.15.59547

Eller Vipps til "Krusseaksjonen" #125520

VÅRT MÅL:

Å samle inn: 210 000,-

Dra ut og tjene menneskene der de er.

 Vil du støtte krussekasjonen?
Pengene kan settes inn på kontonummer:
3000.15.59547

Eller Vipps til "Krusseaksjonen" #125520


#KRUSSEAKSJONEN19: YWAM LIBERTY

Krusseaksjonen handler om å utvide horisonten i russetiden. Fra at det handler om meg og mitt, til å bety en forskjell for andre som ikke har like mye som oss i Norge. Misjon både i og utenfor Norge er en viktig del av det å være kristenruss. 

Årets Krusseaksjon er båten «Liberty», den er en del av Ungdom i Oppdrag (UIO) Medical Ships. I disse dager jobbes det iherdig med forberedelser, og “Liberty“ nærmer seg startstreken for å begynne å tjene de isolerte menneskene i Papua Ny-Guinea .

I følge filantropen og Microsoft-gründeren Bill Gates, er Papua Ny-Guinea et av de vanskeligste stedene i verden å levere helsetjenester. 

IPHC_Care.jpg

De store fjellene er dekket av tett regnskog, og i lavlandet er det store elver og sumper. Dette gjør utbygging av infrastruktur enormt krevende, og kommunikasjon og distribusjon mellom byer og provinser blir veldig utfordrende. Det er for eksempel ingen veiforbindelse mellom de fleste større byene.

Ca 85% av befolkningen bor i avsidesliggende eller helt isolerte områder, som også betyr at de har liten eller ingen tilgang til grunnleggende helsetjenester.

Det er f. eks ca. 1 tannlege og 6 leger per 100 000 innbygger i Papua Ny-Guinea. I Norge er det til sammenligning ca. 100 tannleger og 450 leger per samme antall.

Tannlege Anette Skuland 3.jpg

Det er også et fantastisk vakkert land, med et enormt mangfold av mennesker og kulturer. 

Blant de 8 millioner innbyggerne på denne øya snakkes det nesten 850 forskjellige språk. 

Det mangler ikke på naturresurser, men Papua Ny-Guinea er allikevel en fattig nasjon.  

UIO Medical Ships ønsker å være Jesu hender og føtter for disse menneskene. For å bryte isolasjonen, bruker de skip som plattform til å nå ut til de mest avsidesliggende samfunnene langs kysten, og på de hundrevis av øyene rundt Papua Ny-Guinea.

Koni Torei fra Central Province i Papua Ny-Guinea ble skadet og mistet synet i det ene øyet sitt for mange år siden. Ikke lenge etter begynte han også å miste synet i det andre øyet, pga grå stær. I mange år var han nesten helt blind. Å forsørge familien ble utfordrende. Så, i desember 2017, ankret et av skipene til "Ungdom i Oppdrag Medical Ships" opp utenfor landsbyen hans. Ombord var detøyekirurger, og i løpet av en 45 minutters operasjon fikk Koni synet tilbake på det øyet hvor han hadde hatt grå stær i over 20 år! "Pris Gud! Jeg kan se veldig klart! Tusen takk!", var de første ordene han sa da sykepleier Ella tok av bandasjen på øyet hans. For første gang på alt for mange år, kunne han se igjen. "Jeg kan ikke beskrive den følelsen jeg har akkurat nå", sa Koni.

Konitorei.jpg

Som Kristenruss kan du bidra til at skipet står klar den 18. juli 2018, med alt utstyret som trengs for at det kan gjøre mest mulig ute i felt. En av hovedtingene som gjenstår er å få klinikker på plass ombord. Akkurat nå står det to 20-fots containere på Grimerud, UiOs hovedsenter utenfor Hamar. De skal innredes som tannlegeklinikker og sendes ned til Papa Ny-Guinea for å settes inn i lasterommet på “Liberty“. Der skal de fungere sammen med andre container-klinikker for øyeoperasjoner og et laboratorium for testing og behandling av TB, Malaria, HIV, etc.

Vær med å utruste “Liberty“, slik at “hun“ kan bringe Guds praktiske omsorg og kjærlighet ut til de isolerte menneskene i Papua Ny-Guinea.

20180125_144755.jpg

Hver påske drar vi på krussetur og besøker noen av prosjektene vi har støttet før! Vil du være med i år?