"Sammen"

Vi er et fellesskap som kommer sammen på tvers av kirker og skoler. På samlinger og eventer, nyttårsfestivalen AWAKE, misjonsturer i påsken og russetreffet i Kragerø bygger vi fellesskap både før og i russetiden. 

Nasjonale eventer arrangeres av en nasjonal komité. Lokale styrer arrangerer lokale eventer for at kruss lokalt kan møtes - kanskje du skal bli med i styret? 

"Til stede"

Kristenrussen er ikke ment som et alternativ, men et tillegg til russetiden. Vi ønsker å være med på det som skjer på våre skoler og regioner der vi er.  

Alkohol står sentralt i russetiden. Bibelen forteller oss at vi skal tenke nøye over hvor mye og hvor man drikker. Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å være avholds i russetiden, men det er ikke et krav. Vi tror at ved å være avholds viser vi tydeligst nestekjærlighet til de rundt oss. 

 

Vårt eneste kriterium for å være kristenruss er at du ønsker å følge Jesus i russetiden! 

 

I russetiden kan du finne oss på flere russetreff (blant annet Lillehammer og Tryvann). Vi står på stand og deler ut vafler, vann og kaffe til slitne og takknemlige russ. Hvis du blir med i et styre, får du mulighet til å være med å stå på stand!  

"Forskjell"

Vi tror at når kristne står sammen, med Jesus i fokus - utgjør vi en forskjell. Jesus kaller oss til å være lys i verden – også i russetiden.

Gjennom misjonsprosjektet i Kristenrussen gjør vi ikke bare en forskjell her i Norge, men også ute i verden. Les mer om misjonsturene her