Hovedstyrehelg

Hovedstyrehelg

2.-4. November var omlag 70 ungdommer fra krussestyrer over hele landet samlet på Grimerud gård for årets første hovedstyrehelg.

Velkommen til Kristenrussens blogg 2019

Velkommen til Kristenrussens blogg 2019

Her vil vi prøve å holde dere oppdatert på hva som skjer rundt forbi i Norges land samtidig som det vil komme artikler om relevante temaer får deg som er Kristenruss. Det har den siste måneden vært Kristenruss kick off i hele Norge, fra Tromsø i nord, til Kristansand i sør. Alle som var på disse kick offene fikk presentert årets tema som er «Untamed».

KRUSSEKNUTENE 2018!

KRUSSEKNUTENE 2018!

KRUSSEKNUTENE 2018!

Dette er de offisielle knutene for Kristenrussen 2018. Knutene er åpne for all russ, og kan kombineres med andre lister (f. eks. lokale knuter).

For at knutene skal godkjennes MÅ det være til stede ETT av punktene under:

  • En krussepresident

  • To medruss

  • Fire sivilister

  • To lærere/voksne

(Vitner må vite at de er vitner! Vanlige tilskuere teller ikke)

Ellers er det bare å si: HA DET GØY!

Penger er til for å brukes

Penger er til for å brukes

Min mor bruker ikke mye penger på seg selv. Faktisk bruker hun veldig lite på seg selv. Mine foreldre har nå nedbetalt det meste av huslånet og investert penger i flere andre prosjekter som for eksempel støtte til misjonærer både hjemme i Norge og ute men også i hytter og utleieleiligheter.  Nå sitter de igjen med et hus, en skog og et par hytter som de pusser opp. Til tross for at mamma ikke bruker penger på seg selv, er hun klar på at ”pengene er til for å brukes” og at det er smart å ha en strategi for hvordan de nettopp skal det - brukes. 

Missionary & slave to money

Missionary & slave to money

I actually was a missionary when I was a slave to money. I was sent out by the Lord to live in a foreign land. I was surrounded by followers of Jesus, and felt extremely close to the Lord.  YET, money still had a hold on me.  I actually used my job title "missionary" as an excuse for my bad money habits. "I have so little money, and am living by faith’ of course my personal finances are chaotic!"

Money

Money

Månedens tema

Se november video bloggen her!

Mitt viktigste valg i russetiden

Mitt viktigste valg i russetiden

AV REMI KLEPPAN

Hei! Jeg heter Remi Kleppan og kommer fra Stokke i Vestfold. Jeg er 18 år og jobber som Trainee i Laget. Denne våren fullførte jeg VGS på Sandefjord Videregående Skole. Det å fullføre videregående fører med seg noen ting. Blant annet eksamensperiode og vitnemål, men også russetid. Jeg var i det «beryktede 16-kullet». Om det var beryktet vet jeg ikke, men russ var jeg hvertfall! Før russetiden min tok jeg et valg om hva russetiden min skulle handle om. Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle ha noen andre verdier og ta noen andre valg enn det mange av vennene i klassen min kom til å gjøre.

Vakkert opprør

Vakkert opprør

 

Jesus var ikke svigermors drøm. Han var skandaløs, provoserende og voldsom.

Av Øyvind Gustavsen

Mild. Snill. Gyldent hår. Et lam over skulderen. Lyspære bak hodet. Jesus utstråler godhet og varme til alle. Tusenvis av kunstverk fremstiller han som snillere enn julenissen og og Mor Theresa til sammen. Men var han egentlig verdenshistoriens hyggeligste type?