Av: Dina Marie Bjerke, Visepresident i Troms og Finnmark

8.-10. februar var omtrent 75 ungdommer fra krussestyrene fra hele landet samlet på Grimerud gård for krussen 2019 sin andre og siste hovedstyrehelg. Alle var forberedt på en helg med nye bekjentskaper, få lære mer om Gud og få motivasjon til å være et lys i russetiden - hvor vi kan bety en forskjell for andre og gjøre Jesus kjent.

Ragnhild Morland - P2095232 (1).jpg

Fredagen startet med noen bli-kjent-leker etter middag. Dette gjorde at vi fikk et godt samhold fra første stund, og ble fort kjent med hverandre. Videre fikk vi info om media og hvilke rettigheter vi har hvis vi blir omtalt i ulike medier. Dette kommer godt med hvis noen i Krussen blir omtalt i media! Senere på kvelden hadde vi møte med nydelig lovsang og god preken, etterfulgt av quiz hvor vi samarbeidet i lag. Dette var med på at vi ble bedre kjent med hverandre og fikk bygget gode relasjoner. Og ikke minst gøy!

Ragnhild Morland - P2106025 (2).jpg

Etter frokost på lørdag, hadde vi 45 min med personlig tid med Gud. Dette er en god måte å starte dagen på. Man setter fokuset på Gud og blir bedre kjent med Han og hvor stor kjærlighet Han har for oss. I løpet av denne dagen hadde vi to seminarer: Det første seminaret handlet om alkohol. Vi lærte om plasser i Bibelen som det står for og imot å drikke alkohol. Det andre seminaret handlet om seksualitet. Under dette seminaret fikk vi gode råd til hva som kan være lurt og ikke så lurt å gjøre. Blant annet ble det foreslått å sette opp noen grenser for hva som er greit og ikke når man er i et forhold, og at det er lurt å vente med å ha sex til etter man har giftet seg. Gud vil at sex skal være mellom to personer, fordi det er en åndelig opplevelse. Han vil ikke at vi skal vente for å være kjip, men fordi han vil det beste for oss. Temaene alkohol og seksualitet er temaer som er viktige å snakke om og man kan komme til å møte på disse under russetiden.

Senere på dagen fikk vi info om årets misjonsprosjekt som i år går til Medisinskipet «Liberty» som er eid av Ungdom i Oppdrag i Norge. Vårt mål er å samle inn 210 000,- og dra ut og tjene mennesker der de er.

Hvert år blir det valgt ut en nasjonal krussepresident som blant annet skal lede «åpen scene» på krussetreffet på Kragerø. Det var flere som stilte til valg, Ingrid Marie Skjegstad fra Vest- Agder vant.

Ragnhild Morland - P2117468 (1).jpg

I tillegg til seminarer om alkohol og seksualitet, hadde vi også «Grill en kristen». Dette går ut på at man har et panel med ca. 4-5 stk. (kan også ha flere eller færre), der de svarer på spørsmål som er skrevet på lapper i forveien, spørsmål som kommer inn på melding eller direkte fra forsamlingen. Det kan være spørsmål om alt fra tro, tvil, alkohol, seksualitet, bønn osv.

Ragnhild Morland - P2107190.jpg

På kvelden var vi ute en liten stund og laget s’mores før vi gikk inn og så filmen «Holy Ghost». Filmen handler om å høre Guds stemme og følge det han forteller oss. Dette var en veldig bra film som jeg anbefaler alle å se! Vi fikk besøk av to karer som fortalte oss om filmen og hvordan man kan skille mellom våre egne tanker og tanker vi får fra Gud. Senere hadde vi lovsangskveld der vi sang og tilba Gud langt ut på kvelden.

Søndagen var det tid for å pakke sakene sine, rydde rommet og vende nesa hjemover. Vi avsluttet denne fantastiske helgen med å be sammen for hvert enkelt styre og krussen i hvert fylke.

Vi bygde på kort tid opp et unikt fellesskap som er klare og utrustet til å gå ut i russetiden og bety en forskjell. Vi har fylt opp med motivasjon og inspirasjon, og gleder oss til å bli kjent med alle dere medkruss og utvide dette sterke felleskapet med kristenruss som ønsker å bety en forskjell der vi er og gjennom det vi gjør.

Ragnhild Morland - P2105777 (2).jpg

Skrevet av: Dina Marie Bjerke

Visepresident Troms og Finnmark