Skrevet av: Pernille Sletteberg Sørensen

2.-4. November var omlag 70 ungdommer fra krussestyrer over hele landet samlet på Grimerud gård for årets første hovedstyrehelg. Noen måtte reise en hel dag, med både fly, tog og buss, mens andre tok på seg birkenstocksene og gikk ned trappene fra tredje etasje i internatbygget på Grimerud. Alle var vi kristenruss forberedt på en helg for å bygge bånd og få motivasjon til å nå ut til flest mulig russ og å få være med og bety en forskjell.

Ved første blikk på programmet kunne det se ut som at det var lagt opp til unødvendig mange kaffepauser. Men det viste seg at alle kaffekoppene var nødvendige for å få med seg alt i en kort helg med dager fylt med opplegg, og mye bra mennesker du gjerne ville bli kjent med, som førte til kortspill og mafia til langt over leggetid.

En helg med morgen og kveldsmøter med lovsang, og taler om blant annet «whats your poison?», bønn og hvordan lese bibel, ble avsluttet med sterke og inspirerende vitnesbyrd fra frimodige kruss søndag morgen.

DSC01189.JPG

Vi ble raskt en gruppe med tett samhold og et heiende og oppmuntrende felleskap. Gruppeidentiteten ble sterk, og da vi ble sendt ut for å løpe på lørdagen og noen etterhvert måtte gi seg med bedre og dårligere unnskyldninger smittet dette over på resten av gruppen og flere og flere ga seg. Denne gruppeidentiteten hadde heldigvis også noen mer positive sider, som for eksempel at når en rakk opp hånden for å svare på spørsmål eller dele sine tanker, fulgte flere etter. Vi ble også en ekstremt ryddig gruppe. Da noen startet og bære madrasser etter filmkvelden var vi plutselig en hel gruppe som samarbeidet med å bære madrasser, og da noen startet med å sette bagasjen sin fint i gangen før vi skulle dra satte plutselig alle bagasjen sin fint opp. Dette var noe sjef Margrethe satte stor pris på.

DSC01161.JPG

Før folk satte seg på togene og flyene og bussene, eller tok på seg Birkenstockene for å komme seg hjem, avsluttet vi med å sammen be for hvert enkelt styre og krussen i hvert fylke.

Vi bygde på kort tid opp et unikt fellesskap som er klare og utrustet til å gå ut i russetiden og bety en forskjell. Vi har fylt opp med motivasjon og inspirasjon, og gleder oss til å bli kjent med alle dere medkruss og utvide dette sterke felleskapet med kristenruss som ønsker å bety en forskjell der vi er og gjennom det vi gjør.

45483026_2272900296114168_1654531362171912192_n.jpg
Foto: Odd Martin Nerheim

Foto: Odd Martin Nerheim

 

Pernille Sletteberg Sørensen

Kristenrusspresident i Oslo og Akershus