Jesus The Untamed King

Jesus The Untamed King

 

Jesus var ikke svigermors drøm. Han var skandaløs, provoserende og voldsom.

Av Øyvind Gustavsen

Mild. Snill. Gyldent hår. Et lam over skulderen. Lyspære bak hodet. Jesus utstråler godhet og varme til alle. Tusenvis av kunstverk fremstiller han som snillere enn julenissen og og Mor Theresa til sammen. Men var han egentlig verdenshistoriens hyggeligste type?

 

Bønn

Bønn

La oss tenke litt rundt relasjon. Alle har vi en variasjon av relasjoner i livene våre. Alt fra våre nærmeste til de vi er fristet til å unngå. Blant venner er det også forskjellige «nivåer». Hva er egentlig forskjellen mellom en venn blant mange venner, og en av de virkelig nære vennene?  

Russeteffet Kragerø

Russeteffet Kragerø

Russetreffet i Kragerø er for mange høydepunktet i russetiden. I fjor samlet vi 700 russ til rusfritt russetreff med konserter, møter, seminarer og aktiviteter i Kragerø. Bli med på en helg stappfull av inspirerende forkynnelse og seminarer, fete konserter og et oppbyggelig fellesskap med hundrevis av medruss!


Fem på gata i Kragerø

Vilde Margrete Bakken.jpg

Vilde M. Bakken

Det beste var å møte så mange gira og positive folk! Tror aldri jeg har møtt så mange bra mennesker på et sted! Møtene var også fantastiske, med mye bra lovsang og taler!

Anbefaler å dra for å oppleve det fellesskapet og for å få litt «påfyll» av Jesus før eksamensstyret :) .


David Einan

Det beste med Kragerø var alle de nye vennene, den gode stemningen og fokuset på Gud under hele festivalen. Det er noe spesielt med å rette blikket mot Gud sammen som så mange andre kristne russ. Kragerø kan man bare ikke gå glipp av!

Rakel Mosskull.jpg

Rakel Mosskull

Det beste med Kragerø var å kjenne på og bare være i den gode stemningen som var tilstede under hele helga!

Jeg møtte smil, glede, latter og kjærlighet overalt. Fantastisk å møte andre russ fra hele landet, som alle var samla for å feire han som har gitt oss livet!! Utrolig gøy å henge med både gamle og nye venner og bli enda bedre kjent. Kragerø var det beste russetreffet, fordi der feiret vi virkelig livet og 13 års endt skolegang med helt riktig fokus! Det kan jeg si fordi jeg også var med på krussestand på LF og Tryvann, som var bra, men noe helt annet.

Neste års kruss bør dra på Kragerø for å få en opplevelse som kan ha mye å si for resten av livet!!

Simen Andreas Askeland.jpg

Simen Andreas Askeland

Det som gjør Kragerø så utrolig unikt er at vi har det utrolig gøy i russetia, uten alkohol! Det å samles hundrevis av russ og få lov til å være russ, være gale, men samtidig være i stand til å huske alt etterpå, det er bare helt fantastisk! Når en hel kirke er fullt med russ, og alle synger reckless love av full hals er noe som ikke kan beskrives. Det må oppleves! Kragerø er et høydepunkt i seg selv, fordi du treffer masse nye folk og gamle venner. Det er ikke noe deg og meg, det er et oss. Vi er et felleskap på Kragerø, og det syntest jeg er fantastisk!

Torhild Margrethe Hauan-Doksrød.jpg

Torhild M. Hauan-Doksrød

Det beste med Kragerø er at du får en gyllen mulighet du bare får en gang i livet, til å møte fantastisk ungdom på din egen ald er fra hele Norge. En mulighet til å møte noen som deler dine syn, og som kan inspirere deg og bringe deg glede. Du vil møte så mange mennesker, og ha så mange gode samtaler, og skape minner du vil sette pris på for evig, ikke nødvendigvis de store tinga som de fantastiske konsertene og møtene, men også de små tinga, som å gå gjennom gatene i Kragerø med venner.

Og alt dette får du oppleve med Jesus i sentrum!Krusseaksjonen 2019

Krusseaksjonen 2019

Sammen kan vi gjøre en forskjell. Liberty tilbyr helsetjenester til mennesker som bor i isolerte områder, lever i fattigdom og under vanskelige forhold i Papua Ny-Guinea (PNG). YWAM Medical Ships jobber i samarbeid med helsemyndighetene i PNG for å gi håp og verdighet til mennesker i nød.

Laget

Laget

Vår visjon er: Vi vil gjøre Jesus kjent på alle skoler og studiesteder i Norge så han blir trodd, elsket og etterfulgt.

Krussens Historie i korte trekk

Krussens Historie i korte trekk

Kristenrussen, som forkortes Krussen og tidligere er kalt Credorussen, har vært en del av Norges Kristelige Student – og Skoleungdomslag(NKSS) siden det første russelaget ble dannet i 1932 på Kristelig gymnasium i Oslo.

Advent

Advent

Kort om Advent

Adventskalender

Adventskalender

Bli med, og vinn Russetreffe kragerø pass!

Hovedstyrehelg

Hovedstyrehelg

2.-4. November var omlag 70 ungdommer fra krussestyrer over hele landet samlet på Grimerud gård for årets første hovedstyrehelg.

Velkommen til Kristenrussens blogg 2019

Velkommen til Kristenrussens blogg 2019

Her vil vi prøve å holde dere oppdatert på hva som skjer rundt forbi i Norges land samtidig som det vil komme artikler om relevante temaer får deg som er Kristenruss. Det har den siste måneden vært Kristenruss kick off i hele Norge, fra Tromsø i nord, til Kristansand i sør. Alle som var på disse kick offene fikk presentert årets tema som er «Untamed».

KRUSSEKNUTENE 2018!

KRUSSEKNUTENE 2018!

KRUSSEKNUTENE 2018!

Dette er de offisielle knutene for Kristenrussen 2018. Knutene er åpne for all russ, og kan kombineres med andre lister (f. eks. lokale knuter).

For at knutene skal godkjennes MÅ det være til stede ETT av punktene under:

  • En krussepresident

  • To medruss

  • Fire sivilister

  • To lærere/voksne

(Vitner må vite at de er vitner! Vanlige tilskuere teller ikke)

Ellers er det bare å si: HA DET GØY!