MØT ÅRETS NASJONALE PRESIDENT!

MØT ÅRETS NASJONALE PRESIDENT!

Møt Ingrid - nasjonal president i 2019!

Det var ganske naturlig å bli med i Krussen. Brødrene mine var med, og jeg hadde hørt veldig mye bra om Krussen. Så jeg ville være med på det, og jeg så en mulighet til å gjøre noe annerledes og bruke russetiden til det jeg brenner for – og det er Jesus.

Til nå har krussetiden betydd veldig mye for meg. Jeg får lov å bli kjent med mange nye mennesker på tvers av fylker og kommuner i Norge, og det er skikkelig gøy! Jeg har blitt kjent med folk som har samme verdier som meg og samme syn som meg på russetiden, noe som er veldig givende! Og jeg får også være en del av noe som er større en meg selv, og det har betydd veldig mye!

Jeg tror krussetiden vil prege mai veldig mye for meg, fordi jeg går inn i mai med en ambisjon om at jeg skal være der det skjer; jeg skal være på kroer, jeg skal være på fest, jeg skal ha det dritgøy, men jeg skal prøve å være til hjelp, prøve å være et lite lys, være sjåfør for andre, hjelpe folk med passe på tingene sine og gi de vann når de trenger det. Bare være tilstede for folk.

Det som fikk meg til å stille var først og fremst at jeg hadde skikkelig lyst. Jeg hadde hørt så mye om hva krussen gjorde, og det å være i krussestyret fra folk som hadde vært med tidligere. De syntes det var dødsgøy, og da hadde jeg veldig lyst å være med selv! Jeg brenner ganske mye for krussen, og hadde lyst å ta del i det, og være en representant for kristenrussen. Derfor stilte jeg til valg nasjonalt.

Jeg drømmer om at folk i Norge skal se hvem vi er, og at de skal se hva vi gjør vi som er kruss. Jeg drømmer også om at krussen skal få bety en forskjell for russen i Norge!

Høydepunktet blir KRAGERØ! Men også å være med venner og ha det dritgøy i russetida!

Jeg tror at krussen kan bety veldig mye for lokalsamfunnet. Jeg tror krussen kan stå ut og være en forskjell og vise nestekjærlighet, men også at de kan vise hvem Jesus er til sine medruss.

Jeg tror krussen kan være sammen, tilstede og utgjøre en forskjell med å være en motkultur. Rett og slett med å gjøre noe litt annerledes enn det de fleste gjør i russetida, og sette fokuset på litt andre ting.

KRUSSEKNUTENE 2019!

KRUSSEKNUTENE 2019!

KRUSSEKNUTENE 2019!

 

Dette er de offisielle knutene for Kristenrussen 2019.

Knutene er åpne for all russ, og kan kombineres med andre lister (f. eks. lokale knuter).

 

For at knutene skal godkjennes det være til stede ett av punktene under:

·        En krussepresident

·        To medruss

·        Fire sivilister

·        To lærere/voksne

—> Vitner må vite at de er vitner! Vanlige tilskuere teller ikke

 

Ellers er det bare å si: HA DET GØY!

Hovedstyrehelg Februar  2019

Hovedstyrehelg Februar 2019

Av: Dina Marie Bjerke, Visepresident i Troms og Finnmark

8.-10. februar var omtrent 75 ungdommer fra krussestyrene fra hele landet samlet på Grimerud gård for krussen 2019 sin andre og siste hovedstyrehelg. Alle var forberedt på en helg med nye bekjentskaper, få lære mer om Gud og få motivasjon til å være et lys i russetiden - hvor vi kan bety en forskjell for andre og gjøre Jesus kjent.

Jesus The Untamed King

Jesus The Untamed King

 Jesus var ikke svigermors drøm. Han var skandaløs, provoserende og voldsom.

Av Øyvind Gustavsen

Mild. Snill. Gyldent hår. Et lam over skulderen. Lyspære bak hodet. Jesus utstråler godhet og varme til alle. Tusenvis av kunstverk fremstiller han som snillere enn julenissen og og Mor Theresa til sammen. Men var han egentlig verdenshistoriens hyggeligste type?

 

Bønn

Bønn

La oss tenke litt rundt relasjon. Alle har vi en variasjon av relasjoner i livene våre. Alt fra våre nærmeste til de vi er fristet til å unngå. Blant venner er det også forskjellige «nivåer». Hva er egentlig forskjellen mellom en venn blant mange venner, og en av de virkelig nære vennene?  

Russeteffet Kragerø

Russeteffet Kragerø

Russetreffet i Kragerø er for mange høydepunktet i russetiden. I fjor samlet vi 700 russ til rusfritt russetreff med konserter, møter, seminarer og aktiviteter i Kragerø. Bli med på en helg stappfull av inspirerende forkynnelse og seminarer, fete konserter og et oppbyggelig fellesskap med hundrevis av medruss!


Fem på gata i Kragerø

Vilde Margrete Bakken.jpg

Vilde M. Bakken

Det beste var å møte så mange gira og positive folk! Tror aldri jeg har møtt så mange bra mennesker på et sted! Møtene var også fantastiske, med mye bra lovsang og taler!

Anbefaler å dra for å oppleve det fellesskapet og for å få litt «påfyll» av Jesus før eksamensstyret :) .


David Einan

Det beste med Kragerø var alle de nye vennene, den gode stemningen og fokuset på Gud under hele festivalen. Det er noe spesielt med å rette blikket mot Gud sammen som så mange andre kristne russ. Kragerø kan man bare ikke gå glipp av!

Rakel Mosskull.jpg

Rakel Mosskull

Det beste med Kragerø var å kjenne på og bare være i den gode stemningen som var tilstede under hele helga!

Jeg møtte smil, glede, latter og kjærlighet overalt. Fantastisk å møte andre russ fra hele landet, som alle var samla for å feire han som har gitt oss livet!! Utrolig gøy å henge med både gamle og nye venner og bli enda bedre kjent. Kragerø var det beste russetreffet, fordi der feiret vi virkelig livet og 13 års endt skolegang med helt riktig fokus! Det kan jeg si fordi jeg også var med på krussestand på LF og Tryvann, som var bra, men noe helt annet.

Neste års kruss bør dra på Kragerø for å få en opplevelse som kan ha mye å si for resten av livet!!

Simen Andreas Askeland.jpg

Simen Andreas Askeland

Det som gjør Kragerø så utrolig unikt er at vi har det utrolig gøy i russetia, uten alkohol! Det å samles hundrevis av russ og få lov til å være russ, være gale, men samtidig være i stand til å huske alt etterpå, det er bare helt fantastisk! Når en hel kirke er fullt med russ, og alle synger reckless love av full hals er noe som ikke kan beskrives. Det må oppleves! Kragerø er et høydepunkt i seg selv, fordi du treffer masse nye folk og gamle venner. Det er ikke noe deg og meg, det er et oss. Vi er et felleskap på Kragerø, og det syntest jeg er fantastisk!

Torhild Margrethe Hauan-Doksrød.jpg

Torhild M. Hauan-Doksrød

Det beste med Kragerø er at du får en gyllen mulighet du bare får en gang i livet, til å møte fantastisk ungdom på din egen ald er fra hele Norge. En mulighet til å møte noen som deler dine syn, og som kan inspirere deg og bringe deg glede. Du vil møte så mange mennesker, og ha så mange gode samtaler, og skape minner du vil sette pris på for evig, ikke nødvendigvis de store tinga som de fantastiske konsertene og møtene, men også de små tinga, som å gå gjennom gatene i Kragerø med venner.

Og alt dette får du oppleve med Jesus i sentrum!Krusseaksjonen 2019

Krusseaksjonen 2019

Sammen kan vi gjøre en forskjell. Liberty tilbyr helsetjenester til mennesker som bor i isolerte områder, lever i fattigdom og under vanskelige forhold i Papua Ny-Guinea (PNG). YWAM Medical Ships jobber i samarbeid med helsemyndighetene i PNG for å gi håp og verdighet til mennesker i nød.

Laget

Laget

Vår visjon er: Vi vil gjøre Jesus kjent på alle skoler og studiesteder i Norge så han blir trodd, elsket og etterfulgt.

Krussens Historie i korte trekk

Krussens Historie i korte trekk

Kristenrussen, som forkortes Krussen og tidligere er kalt Credorussen, har vært en del av Norges Kristelige Student – og Skoleungdomslag(NKSS) siden det første russelaget ble dannet i 1932 på Kristelig gymnasium i Oslo.

Advent

Advent

Kort om Advent

Adventskalender

Adventskalender

Bli med, og vinn Russetreffe kragerø pass!